Autor: 021.rs

Novi Sad
24.11.2018.
22:33 > 07:59
Više hiljada ljudu okupilo se večeras na Trgu slobode na koncertu povodom obeležavanja sto godina od završetka Prvog svetskog rata i prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji.
  • @:)

    27.11.2018 22:20
    Ne znam, ali ja sam primetio da je Sale Fašista vaskrsao i da ne komentariše više samo na vesti o narkomanima.
  • :)

    27.11.2018 14:05
    G се вратио?
    “... Ili ste zaista toliko glupi i nesposobni da je sve što umete u svom bednom životu bezumno lajanje?...”

    Изгледа да нам се G реинкарнирао.
    Одаје га, као и увек, културан начин опхођења!
    ;)
  • SOSA

    27.11.2018 10:45
    @@SOSA
    Na stranu da nije samo jedan to lupio već je više njih čak ulazilo u veoma ostrašćenu raspravu da to jeste tako iako nemaju nijedan jedini dokaz niti pokazatelj da jeste, štaviše dokazi govore upravo suprotno, veoma je interesantna vaša izjava da je "u većini novopridošlo stanovništvo". Skoro 50 godina broj stanovnika Vojvodine stagnira, možete li detaljnije objasniti kada je to došlo više od milion "novopridošlog stanovništva" koji sada čine tu "većinu" i gde je samim time nestalo više od milion prethodnih? Takođe me veoma zanima u koju to grupu sebe svrstavate, obzirom na vaš rečnik i tu patološku potrebu etiketiranja građana sa kojima ne delite stavove "plaćenicima", što je bilo veoma karakteristično za Miloševića i njegovu svitu, zajedno sa tom histeričnom potrebom za demonizovanjem Rusije bez dokaza, ja vas svrstavam samo u šoviniste i smatram vas delom tog istog problema protiv kojeg se deklarativno a krajnje licemerno zalažete, zajedno sa ovima koji svakodnevno na ovim stranicama šire mržnju, netrpeljivost i bez prekida daju svoj doprinos daljem zasmrđivanju ove zemlje. Ipak, dobro je da nemate ništa da kažete o onima koji su sipali bombe po nama u sklopu podrške albanskom terorizmu i koji nas koriste za potkusurivanje sa Rusijom, kao ni koga briga za narod koji u Francuskoj juriša i gine za nutelu od 4 evra ili u SAD pre samo 3 dana, bitno je naglasiti da su baš građani Srbije ti koji su "najgori od sve dece", naravno vas ne računamo.
  • @SOSA

    27.11.2018 06:14
    niko ne govori o velikoj vecini iz Vojvodine, samo jedan je to lupio, kao sto vec ima raznih komentara. Onog cega ima u vecini je novopridoslo stanovnistvo, kojih ima razinih, primitivaca i neprimitivaca-i od kojih najvise zavisi u kakvoj sredini hoce da zive. Da li u modernoj, razvijenoj evro regiji ili u mraacnom turskom vilajetu. Zato verujem da vecina hoce da zivi normalno, ali ih u tome sprecavaaju nacionalni mitomani i ruski placenici, jer majcici vise odgovara posrnula srbija i rupa na cilimu,posto u suprotnom, gube kontrolu nad njom i piona za podkusurivanje sa zapadom. Koga jos briga za narod, koji jurisa i gine za pilice od 120 din.
  • SOSA

    26.11.2018 18:18
    samo u Smrdojvodini
    A kada će se ta "velika većina iz Vojvodine" čijom se podrškom diče vojvođijanski šovinisti sakupiti za tu promenu vlasti na koju ti isti pozivaju u komentarima? To je nezabeležen fenomen, imati podršku "velike većine" koja vas uopšte ne podržava. Zašto vi potpisani sa "LALA" koji svakodnevno dajete svoj nesebičan doprinos da zasmrdite ovu pokrajinu i samim time i celu Srbiju ne izađete na ulicu i povedete sa sobom tu "veliku većinu"? Ili ste zaista toliko glupi i nesposobni da je sve što umete u svom bednom životu bezumno lajanje?
  • Yip Man

    25.11.2018 23:54
    Ne, onih 8000 je došlo autobusima.
  • @Vojvodina=Srbija

    25.11.2018 21:23
    Osim toga sto sumnjam u tvoju pricu, recimo i da je tacna, koliko je takvih kao ti? Jako malo-da li hoces li da nam objasnis kako je manjina u pravu a vecina koja zivi lose, nije u pravu. Ova naseobina od zemlje se raspada a ovde se organizuju lake zabave, da se pokaze kako je u stvari sve super. Naravno da se ovde zivelo bolje i to nisu nikakvi izgovori nego istina. Od kad je vlast shvatila devedesetih da joj se vise isplate glasovi penzionera i provincijalaca, plate vecine zaposlenih po gradovima su pale u blato i tako je sve do danas, bez obzira koji posao se radi. Nece tebi niko da se izvinjava sto je pao sa konja na magarca, jer nesposobna drzava misli da njegov rad ne vredi nista. Te bajkice o stranim firmama pricaj pred zabavistem, a i sivise si mlad da bi razumeo neke stvari.
  • Sale NS

    25.11.2018 21:07
    E moj Čola?
    Ovo ti nije trebalo, da u Novom Sadu pevaš pola sata zaista nema smisla. A šta tek reći o spletu pesama bez međusobne povezanosti i podizanja atmosfere. A tek kraj "Eto to je to, doviđenja". Šta će tu "Gori vatra", "Majsko sunce"... e moj Čola!
  • Vojvodinash

    25.11.2018 18:23
    @Vojvodina=Srbija
    Eto... Tvoj odgovor samo potvrdjuje da niti sta shvatas niti znas istoriju...
    Iz njega se vidi da ti je mozak ispran kojestarijama cetnickih kvazi istoricara.
    Mislim da je tracenje vremena tebi bilo sta objasnjavati.
    ps
    ne kaze se Tiiito (kao Muuujo) nego se kaze Tito, sa kratkim i.
  • laki

    25.11.2018 16:44
    @Yip Man
    da a ostalih 8000 je doslo jer zeli, cenim sto poznajes 1000 ljudi, prijatan vikend uz sendvic ljigavi
  • Vojvodina=Srbija

    25.11.2018 16:02
    @Vojvodinash
    Vidiš ja ne živim u pluskvamperfektu (davno prošlo vreme ako nisi znao) gde se uspeh u životu gledao na osnovu toga da li ti nešto pripada po rođenju, da li si iz aristrokratske porodice, rođeni Vojvođanin ili šta već niti živim za vreme Tite i komunizma pa da sam recimo kao komunista dobio zemlju u Vojvodini. Ja živim od svoga rada, prvo sam završio elektrotehniku na FTN-u u NS pa sam se zaposlio u stranoj firmi bez stranke, veza ili toga da li sam rođeni Vojvođanin, Novosađanin i slično. A ti i ostali kao ti se i dalje tešite da ste bolji od drugih i lečite komplekse samo zato što ste rođeni Vojvođani i mislite da vam po tom osnovu pripada nešto više nego ostalima.
    Što se partizana tiče vidim za kakvo su se društvo izborili i kako se ta priča o Jugoslaviji završila. Svi su dobili nešto osim Srba, koji su najviše stradali za tu istu ideologiju. Samo je Srbija bila podeljena na 2 autonomne pokrajine, Makedonija koja je bila deo Srbije postala republika, Hrvatska dobila Istru, čitavo primorje, Baranju itd. itd.
    Tako da živi i dalje u nekoj svojoj stvarnosti, šta da ti kažem...
  • pevam danju

    25.11.2018 14:11
    a pevam i noću
    Nama sada Francuzi jako zavide, što su nam takse za gorivo jako niske pa ne moramo da se za njihovo smanjenje borimo ko oni sa vodenim topovima na ovu ladnoću po ulici. Možemo da pevamo do zore u slavu onih koji su svoje živote žrtvovali da bi se političari imali čime baviti u nedostatku preča posla.
  • Yip Man

    25.11.2018 13:16
    To je onih 1000 ljudi koji su morali da budu tamo kako ne bi izgubili posao.
  • Vojvodinash

    25.11.2018 12:50
    @Vojvodina=Srbija
    Bilo bi jako zanimljivo gledati tebe kako vezujes pertle ili sabiras dva i dva, To je verovatno urnebesan spektakl.
    Po kolicini nerazumevanja i nepoznavanja istorije tvoj komentar te stavlja u nivo krezavog naprdnjaka.
    Tebi cisto kao info, i partizani su bili u manjem broju od Schwaba pa su se izborili za pravednije drustvo.
  • Goran

    25.11.2018 12:10
    promenada
    Sve je to smišljeno protiv promenade. Čola počeo; promenada se ispraznila.
  • Петровград

    25.11.2018 11:45
    Југословени се на сваки помен Србије и српског жесте. Називају се Војвођанима, грађанима света и апатридима, а реч је о прикривеним марксистима који су до јуче стрељали због другачијег мишљења.

    Нека пати коме смета,
    Живела Србија!
  • Sexy Free

    25.11.2018 11:15
    Vojvodina=Srbija
    Barem se neko spasao muke!
  • LIMAN2

    25.11.2018 11:01
    a ŠTA BI ONO KOD PROMENADE!
    Beše neka Velika Bina i Muzika!
    Sve se tresli Prozori!
  • Vojvodina=Srbija

    25.11.2018 10:27
    Po komentarima sve neki autonomaši, komunisti, generacijski autohtono stanovništvo koje je iznad drugih, a sinoć pun trg :D. Isto kao za izbore, separatističke stranke osvoje uvek duplo ništa, a pobedi toliko omrženi SNS. Neka se nastavi proslava prisajedinjenja Srbiji i treba naravno. Šteta samo što je bez Baranje, ali za to se obratite vašem voljenom Titi što je dao Hrvatskoj. Pozz
  • masovno

    25.11.2018 10:25
    i spektakularno
    cvetaju nam ruže, pa možemo i to da proslavimo, onako uzgred obeležavanja jednog važnog istorijskog datuma i događaja koji ga prate.
  • Gladius et anus

    25.11.2018 10:15
    Maximus
    Једини светао тренутак концерта јесте другарица певачица у црвеном корсету. Машала....
  • Sendvičar

    25.11.2018 09:30
    Oni koji pominju slavlje okupacije nemaju pojma o Novom Sadu i njegovoj istoriji.
    Svetozar Miletić se borio za prava Srba u Južnoj Ugarskoj i sanjao o prisajedinjenju sa maticom Srbijom,ali njegov spomenik vam ne smeta...već spomenik Kralju Petru?
    I na kraju kakve veze ima proslava prisajedinjenja sa ekonomskom situacijom?
    Ne smetaju vam javna preduzeća koje stvaraju minus,gomile pokrajinskih sekretarijata koje ne rade nista i gomila politicara koji isisavaju pare iz budzeta ,koji su decenijama unazad,bez obzira na politicku i nacionalnu opredeljenost generatiri takvog stanja...
    Izborite se sami sa svojim frustracijama,komentarom ovde to necete resiti.
    Ziveo Novi Sad!Zivela Srbija!
  • Stvarno

    25.11.2018 08:25
    Čudno da u Beogradu ne slave, oni su dobili više nego mi...
  • m

    25.11.2018 08:21
    @Zaludni
    vidiš da slavimo kao ivkova slava. mi kao slavimo, oni nam kao dolaze u goste i nikako da odu.
  • Nemam više ime

    25.11.2018 07:40
    Osamdeset posto publike na granici siromaštva pojma nemaju zbog čega je proslava.Na dan okupacije niko me ne može naterati da idem u taj cirkus.Silne novce je gradska vlast potrošila moglo je to i pametnije.
  • Duh riblje pijace

    25.11.2018 07:35
    Ovako su i '89 ili koje vec godine patrijote isle na kosovo i drzali govore pa je vidjen scenario posle kad narodu prekipi. Taj vas kip bolje da ste stavili negde gde ga narod vise ceni nama ovde ne treba.
  • Ja

    25.11.2018 07:28
    Pitam
    Mislite u čast Zdravka Čolića, da je tek došla Ceca.
    A koliko će to da košta ?
  • sale novosadjanin

    25.11.2018 06:59
    naravno da nisam bio...samo lud covek slavi svoju okupaciju !
  • LALA

    25.11.2018 04:34
    samo u Smrdiji
    Kada ce se ovoliko ljudi skupiti za promenu vlasti ?
    Gledam strane vesti , pola evrope je u demonstracijama .
    Nama je fino i lepo , mi imamo colica .
  • Hm

    25.11.2018 01:57
    'Leba i Igara
  • Zaludni

    25.11.2018 00:16
    Program je bio super svi izvođači odlični, ali mi je čudno da samo Vojvodina obeležava pripajanje a Srbija ne. Možda se time i pokazuje odnos Srbije prema Vojvodini
  • teror u

    24.11.2018 23:48
    smrdistanu
    Drago mi je sto nisam bio medju tih nekoliko hiljada ljudi .
  • Veki

    24.11.2018 23:34
    Ahaha ovi došli da slušaju Zdravka Čolića, zato se toliko i okupilo ljudi, a on završio pevanje za 28 minuta.
  • Seka Persa

    24.11.2018 23:16
    Sa čim su bili sendviči?
  • Novosadjan

    24.11.2018 22:48
    Strasno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna